“Hej Katrien, willen jullie een verslagje maken van de namiddag? Het is wel al paar maanden geleden…”
”Tuurlijk, door kinderen of begeleiders?”
”Beide?”
”Ok, ik stuur het je weldra!”
Bij KIDS Hasselt komen kinderen, jongeren & jongvolwassenen met bijkomende ondersteuningsvragen. Dit zijn enkele reacties van dove jongeren & jongvolwassenen:
“Het was super fijn, echt top en ik wil dat Pieter nog eens langskomt!!!”
“Ik vond het heel grappig en wil het nog eens doen!”
“Voor mij was het ok, ook wel grappig en Pieter is een aangename man.”
“Vooral de oefening rond ‘zen’ worden vond ik fijn. Het was ook grappig en we deden leuke spelletjes. Pieter kan goed Vlaamse Gebarentaal.”
“We deden leuke opdrachten. Ik wil graag een top 3 maken van de spelletjes maar eigenlijk vond ik alles heel fijn. Pieter is een leuke man, hij kan goede grapjes maken en hij kan ook goed gebaren.
De begeleiders vonden aangenaam hoe er met onze jongeren & jongvolwassenen gewerkt werd. De groep werd goed aangevoeld en in handen genomen, waardoor er bij iedereen gevoel van rust komt. Ook daarom blijft iedereen betrokken deelnemen! Ook jongeren die normaalgezien niet zo snel gebruik maken van Vlaamse Gebarentaal of begeleiding voor wie toneel, expressie buiten zijn of haar comfortzone ligt, voelen zich toch comfortabel om mee te doen.
Pieter waakte over dat iedereen altijd alles begreep, ook al vroeg dit soms héél veel inspanning. Uitdagende onderwerpen zoals staking, genderidentiteit & emoties werden ook niet uit de weg gegaan. Soms vragen we ons als begeleiders af of deze onderwerpen niet te veel impact zouden hebben op sommige jongeren. In een speelse improvisatietheatercontext kunnen deze thema’s echter ook een plek krijgen en op een manier verwerkt worden.
Tijdens de activiteit voelde je de verbondenheid tussen de deelnemers. Ze zijn trots op hun kennis van Vlaamse Gebarentaal en zijn blij dat de activiteit echt inclusief is. Sommige jongeren denken nog steeds dat Pieter doof is 😉