Improjam

Je kan altijd mee doen aan een Impro-Jam! We proberen regelmatig zo’n improvisatietheateravond te hosten, waar er ge-impro-jamd kan worden!

Een improvisatietheater-jam lijkt als woord een beetje dubbel-op. Een jamsessie is toch altijd geïmproviseerd. En dan gaat die improvisatietheatercommunity er nog eens het woord “improvisatietheater” voor zetten. Dus eigenlijk zeg je “improimpro” of dus ”improjam”. Maar dat is het, en het kan geen andere naam hebben, ook al klinkt het een beetje als showvoorstelling, museumtentoonstelling of chocoladechoco. 

Wat is een “Improjam” of ”Improv Jam”, zoals het vaak genoemd wordt? 

Het is geen klassieke betalende improvisatietheatershow waarbij er een publiek is dat niet speelt en enkel kijkt naar een podium met een tal acteurs. Het is ook geen workshop waarin een docent zegt wat er zal gebeuren en feedback geeft.

Maar het is wel een beetje een uitprobeer-show en ook is het zonder feedback. Maar wel met feedback die je zelf ervaart als je op dat podium staat en probeert!

Een “improv jam” is een event dat meestal gratis is. Het is dus een try-out plek om te spelen met je improvisatietheaterskills in een speelse (niet-competitieve) omgeving. Een improv jam is er in principe voor iedereen:

  • improvisatietheater-studenten voor extra speeltijd & speelervaring
  • beginnende improvisatoren & ervaren improvisatoren die elkaar nog niet kennen om met elkaar te spelen
  • ervaren improvisatoren om eens iets uit te proberen als
  • beginnende & ervaren groepjes om iets (nieuwe show) uit te proberen in een vastgelegd tijdslot
  • (jonge) acteurs en performers die hun improvisatievaardigheden willen ontwikkelen.
  • waaghalzen die niks ervaring hebben, maar gewoon er tegenaan gaan!

Zoiezo kies je zelf om recht te staan en mee te doen in de scène die eraan komt. Dus geen verplichting… je kan ook gewoon komen kijken en de sfeer opsnuiven als toeschouwer. 

Dit brengt ons terug bij de naam “improv jam”. Kan het toch niet anders noemen? Try-out Improv? Try-out-theater? Try-out toneel? Te lange discuss!e! Kom gewoon try-out-try-outen!

Je vindt de komende improjams op fusimprov.be/jams

Vaak gaat er dezelfde dag een (gratis) open workshop door : fusimprov.be/proeven-van-improvisatietheater 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.