Geen suggesties in improvisatietheatershows!

Een publiek verwacht vaak in improvisatietheatershows dat ze suggesties gebruiken. Allez, dat denken improvisatietheatergroepen meestal. Dit om aan je publiek te bewijzen dat de show zeker geïmproviseerd is. Dat is alsof je bij een voetbalmatch iemand uit het publiek af en toe tegen de bal zou laten shotten. Lang leve streakers! De wedstrijd is onvoorspelbaar, niet voorbereid, en niet omgekocht!

Je kan ook shows hebben waar je geen suggesties vraagt, en waar elke speler een suggestie voorbereid. Misschien omdat die suggestie misschien een thema is waar ie graag eens over wil spelen, of om het nog verder te trekken… misschien een hele scène set-up die ie voorbereid heeft. “De Vloer Op”, is zo’n show waar de hele set-up wordt gegeven. Is de show dan plots minder geïmproviseerd? 

Bovendien zou improvisatietheater dan ook eindelijk de onontgonnen markt van introverten aanboren. Je weet wel, die mensen die improshows mijden, omdat ze niet willen eruit gepikt worden.

Nog een adviesje : stop met aan te kondigen dat “de show volledig geïmproviseerd is”. Bij een gerepeteerde theatershow beginnen ze bij mijn weten ook niet met : “deze show is volledig voorbereid”. En ook bij een voetbalmatch zeggen ze niet dat de match volledig geïmproviseerd is. “Own your artform.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.