NIET oma’s poëzie

Niet de poëzie van uw oma

On the spot, zonder aan een tafel te zitten met die stressgevende pen spelen we met taal.

On the spot

Creatief schrijven, en vooral creatief spreken. Ter plekke verzonnen gedichten? Metaforen? Traag of snel? Rijmen of nie rijmen? Woorden uitvinden? Animeren? Je persoonlijk verhaal of het verhaal van een personage? Ja. Ja! Ja!!!

Wat gebeurt er als je dicht? Je vertelt met meer betekenis. En je ontdekt meer plezier in taal. In deze workshop meng je als een spatel beeldtaal, performance en voordracht. Je mengt met je eigen intonatie, ritme, lichaamstaal en woorden. Als het even kan mengen we er een snuif humor, energie, snelheid, ingetogenheid en toegankelijkheid aan toe.

Via een resem laagdrempelige en energieke groepsoefeningen porren we stap voor stap je dichtcapaciteiten naar de oppervlakte en ontdekken je hoe je zelf contact maakt met je toekijkers/toehoorders.

Praktische info

Je volgt de workshop bij Pieter Beck. Die belandde na het kijken van Buiten de Zone & Onvoorziene Omstandigheden in een lokaal waar improvisatietheater werd gespeeld. Vele minder toevallige stages volgden na dit toeval. Dit bij o.a. The Loose Moose Theatre Company, Improv Olympic, en Wisper. Hij speelt bij de improv-groepen Caque, FUS! en het Europees ImpovisatietheaterNetwerk Ohana – The European Improvisers Project. Daarnaast ontwikkelt hij ook al eens een format voor een impro-show en is hij Contactclown bij mensen met dementie bij Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze.

Tarief : 40 euro (kortingtarief – 30 euro).

Waar? : ’t Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Antwerpen

Lesmoment : zondag 24 november 2019, van 9 uur tot 13 uur.

credits: fus!