FUSacademie

FUS! Academie

Voor speelvogels.

Voor de beginner!

FUS! is een huis vol improvisatietheater in Gent & Antwerpen, waarbij professionals en creatievelingen je begeleiden. In dat huis kan je je innerlijke speelvogel losweken in 3 basisreeksen. Daarbij putten we uit de krachtige tools, skills & spellen van dit improvisatietheater. Daarbij hechten we belang aan een comfortabele, ondersteunende en veilige speel-omgeving, inspelend op de noden van de individuele deelnemer.

Iedereen kan spelen. En iedereen doet het om andere redenen. Al die redenen zijn welkom… de leerkracht die technieken wil toepassen om het ijs te breken, de acteur die eindelijk nog eens wil spelen, de ouder die wat inspiratie wil opdoen om met diens kind te spelen, degene die het gewoon eens wil uitproberen om wat minder verlegen te worden … Onze lessen staan open voor iedereen. Je behoeft geen eerdere ervaring van improvisatietheater, acteren of comedy. Absolute beginners zijn welkom.

3 basisreeksen!

  • In reeks 1 starten we met de op spontaniteit en speelsheid gerichte basis. → klik op link → Improvisatietheater 1 in GENT of Improvisatietheater 1 in ANTWERPEN.  
  • In reeks 2 gaan we dieper in op wat we in niveau 1 deden. Met nog meer positieve feedback, waarbij we ons meer focussen op scènes. → klik op link → Improvisatietheater 2 in GENT of Improvisatietheater 2 in ANTWERPEN.
  • In reeks 3 ontdekken we longform en hoe we als groep onze samenwerking naar een hoger niveau tillen.
  • Hierna zijn er nog mogelijkheden in thematische workshops. Clownerie om dieper in te gaan op het kleine speelse open kind in jezelf. Fysiek improvisatietheater om de kracht van spelen met minder (of zonder) woorden te exploreren. Geïmproviseerde zang-improvisatietheater om de verzinnende nachtegaal in jezelf te laten fladderen. Scènes zonder Woorden. Enzovoorts.

Na deze 3 eerste stappen kan je zelf beslissen hoe je verder wil, via ons FUS! Curriculum. Als je al wat ervaring hebt met improvisatietheater kan je bij stap 2 of 3 starten.

credits: fus!